Bild på uteritt på islandshästar
Sverigeritten

Ridutmaningen 2022
Ridutmaningen som nu bytt namn till Sverigeritten anordnas av Svenska islandshästförbundet och går ut på att gemensamt få ihop ett stort antal kilometrar med din häst. Eyja var med under 2022 då utmaningen var att få ihop 2022 km. Eyja lyckades väldigt bra och var en av de föreningar som lyckades klara målet!

Sverigeritten 2023: 
Motionera mera!
Rid, spring, cykla, gå, tömkör, lek tillsammans, kör häst-o-vagn, styrketräna både människa och häst, umgås, träna eller slappna av! Motionera tillsammans med din häst, bli friskare och starkare, inspireras och ha kul!

Så här fungerar det:
Du kan skicka in alla kilometer du rör dig tillsammans med din häst, och även andra medlemmar som är med på motionen. Är ni exempelvis en ryttare, en fotgängare och en cyklist som är ute och rör er tillsammans så kan alla de som är medlemmar i en SIF-ansluten lokalförening skicka in sina kilometer, bara minst en häst är med vid tillfället också.

Du måste ha ditt idrottonline-ID (medlemsnummer) tillhands när du ska skicka in dina kilometer, och mäta dina turer med någon slags app eller klocka så du vet antalet kilometer du ska skicka in. Det går bra att skicka in flera turer på en gång, exempelvis att du räknar ihop hela veckan och skickar in på samma formulär.

Registratorn kan ta stickprov och maila ut en förfrågan om att skicka skärmdumpar för att visa upp dina kilometer en viss dag eller vecka så radera inte passen i appen / klockan.

Från 1 februari 2023 till och med 30 september 2023 kan du registrera dina aktiviteter med häst. Använd detta formulär för att skicka in dina kilometer; https://forms.gle/2aEeS81pmZZZ6BjGA

Om du samlar flera dagars kilometer, skriv då det senaste datumet som svar på “datum för aktivitet”.

Alla Sveriges lokalföreningar tävlar mot varandra i denna utmaning, vilka har mest aktiva medlemmar? Man tävlar också individuellt, för äran och för sponsrade priser.

Gå gärna in på Ridutmaningens Facebooksida och följ hur utmaningen går och dela dina aktiviteter.

 

Foto från ridtur
Foto på islandshäst som pausar på långtur
Rulla till toppen